Salarisstijging gemiddeld 2,3 procent in 2014 - Salarisnieuws

01december2015

Salarisadministratie

U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Salarisstijging gemiddeld 2,3 procent in 2014

Salarisstijging gemiddeld 2,3 procent in 2014

 

Europa blijft met een verwachte gemiddelde salarisstijging van 3,1 procent in 2014 achter op het wereldwijde gemiddelde van 5,2 procent. De salarissen in Griekenland en Cyprus blijven op de nullijn. Oekraïne (7,9 procent), Rusland (7,8 procent) en Turkije (7,7 procent) zijn de hoogste stijgers in Europa.

Concurrentiepositie onder druk

Nederlandse organisaties herzien steeds vaker hun beloningsbeleid omdat hun concurrentiepositie onder druk staat. Anne Branger, director Online HR Tools bij Hay Group Nederland: “In Nederland zijn loonkosten veruit de grootste kostenpost. Organisaties doen er goed aan te onderzoeken hoe de loonsom zich verhoudt tot het rendement van iedere medewerker.”

Alternatieven voor salarisstijging

Meer salaris is niet altijd noodzakelijk om personeel te belonen. Nu de trend van beperkte salarisstijging aanhoudt, wordt het steeds lastiger voor werkgevers om medewerkers te motiveren en aan zich te binden. Volgens Branger zijn er ook andere mogelijkheden voorhanden: “Ik moedig bedrijven aan om salarissen van individuele medewerkers te differentiëren. Zo kun je binnen de bestaande loonsom bovengemiddeld presteren belonen. Daarnaast kan heldere communicatie over de waarde van het totale arbeidsvoorwaardenpakket, inclusief o.a. de werkgeversbijdrage voor pensioen, ervoor zorgen dat medewerkers zich erkend voelen.”

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Copyright © 2013  Salarisnieuws.
Alle rechten voorbehouden.
Salarisnieuws.nl is een initiatief van:

Salarisnieuws: Portal voor Salarisadministratie door Salarisadministrateurs

RSS Feed Salarisnieuws

Connect

Deel deze pagina :

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedin